Vítejte na stránkách obce Sdružení Peklo.
Nastavení zobrazení

Sdružení Peklo

Obce mikroregionu

Obec Holany leží přímo u soustavy Holanských rybníků na bobřím potoce. Má přes 500 obyvatel, jejich počet se však v letních měsících mnohonásobně zvyšuje o návštěvníky stovek rekreačních chat, několika rekreačních středisek, dětských táborů a návštěvníků kempu.
Obec Horní Police se rozkládá v oblasti východního okraje Českého středohoří na obou březích řeky Ploučnice v malebném údolí, ohraničeném na severu Dvorským kopcem vysokým 521 m a na jihu uzavřeném táhlým Havraním hřbetem, jenž v délce 5 km dosahuje od Potoka Merbolitckého až k potoku Valteřickému a svým nejvyšším vrcholem, zvaným Strážný dosahuje nadmořské výšky 598 m. Zastavěná část obce v okolí kostela leží 259 m nad mořem.

Obec Jestřebí leží  9 km jihovýchodně od okresního města Česká Lípa. První zmínka o této obci pochází z roku 1352. Dnešní obec je nástupcem původního městečka Krušina, které leželo přímo na úpatí hradního kopce a dodnes se z něj dochovala jen uprostřed hřbitova stojící zvonice původního, později rovněž zaniklého kostela. Do obce Jestřebí spadají místní části Újezd, Podolec, Pavlovice a Popelov.

Obec Volfartice, obec se zhruba sedmi sty obyvateli, leží severozápadně od České Lípy  v údolí potoka Libchava ohraničeném čedičovými vrchy se smíšenými lesy. Součástí obce je i místní část Nová Ves.
První zaručená zpráva o vsi je z roku 1281, přesné datum vzniku však není známo. Ve středověku byla na místě dnešních Volfartic dvě šlechtická sídla s tvrzemi. Jedna  z nich je dochovaná do dnešní doby a je památkově chráněná. V roce 1850 byly části obce sloučeny.Památkově chráněným objektem je i kostel a areál hřbitova. První přímá zmínka o kostelu sv. Petra a Pavla se datuje rokem 1352. Na místě původního kostela, který byl zbourán , byl v 80.letech 18. století vystavěn kostel nový, v rokokovém stylu.
Za zmínku stojí i několik památkově chráněných podstávkových či roubených domů a budova staré školy v Nové Vsi.
Nově zrekonstuovaná a moderně vybavená budova základní a mateřské školy tvoří spolu s kostelem dominantu obce.
Ve volném čase mohou jak místní, tak i návštěvníci využít k aktivnímu odpočinku bikepark,několik dětských hřišť, vodní nádrž nebo se projet po cyklostezce Varhany (Česká Lípa - Kamenický Šenov), která obec lemuje.

Aktuálně

Horní Police

TŘEŠŇOVÁ POUŤ 2024

Plakát Třešňová pouť.pngPlakát_program_.jpg

Milí občané a přátelé obce Horní Police, zveme Vás na tradiční Třešňovou pouť obnovený 33. ročník. Akce se uskuteční v sobotu 6. 7. 2024 mezi mosty. Program začne od 12:00 hodin prohlídkou veteránských automobilů a od 13:00 spanilou jízdou, následovat bude pohádka na koních a od 14:00 hodin začne hrát živá hudba. Připraveny budou prodejní stánky, atrakce pro děti, malý kolotoč a další pouťové atrakce, bohatá nabídka občerstvení (točená zmrzlina, ledová tříšť, langoše, párek v rohlíku, smažené hranolky, grilovaná masa a sýry, klobásy z udírny), pivko, míchané nápoje alko/nealko, točená limonáda, káva, Birell ochucený. Živé kapely od 14:00 Cirkus Problem SKA, 15:30 Lithium, 17:00 Garance, 20:00 Kabát revival, 22:00 Hurwajs. Těšíme se na každého z Vás. Obec Horní Police

Volfartice

Volfartická pouť

Zveme Vás na již tradiční Volfartickou pouť v prostorách kulturního sálu a okolí.
Horní Police

MULTIFUNKČNÍ HŘIŠTĚ SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ 15. 6. 2024

Milé děti, bujará mládeži a vážení rodiče,

dne 15. 6. 2024 od 14:00 hodin se pokusíme oficiálně otevřít multifunkční hřiště. Zároveň jsme připravili program pro děti, když ten dětský den nám propršel. Těšit se můžete na Tlapkovou patrolu, skákací hrad, nafukovací překážkovou dráhu a pěnové dělo. Zároveň budou připravené míčové soutěže, aby si každý mohl dokázat, jakým je sportovcem a šikulou. Občerstvení je přichystáno ve spolupráci s kioskem na koupališti. K zakousnutí budou ryby na grilu, maso a tradiční klobásy. Pro nemasožravce trochu toho grilovaného sýra a zelené bude určitě také dost. Zapít bude třeba dobrou točenou limonádou, pivkem anebo míchanými nápoji. Zmrzlina je samozřejmostí. Přijďte si užít super sportovní odpoledne se spoustou jídla, pití a dobré zábavy. Vstup je ZDARMA. Těšíme se na Vás. Obec Horní Police

Plakát

Volfartice

Volfartický občasník č. 2/2024

Aktuální číslo Volfartického občasníku.
obrázek nenalezen
DSO Peklo

Svazek obcí Peklo byl založen obcemi Holany, Kvítkov, Provodín, Sosnová, Stvolínky a Zahrádky dne 23. května 2002, v roce 2004 ke svazku přistoupila Česká Lípa a Stružnice.
Od roku 2007 jsou členy rovněž obce Kozly, Horní Libchava, Horní Police, Volfartice a město Žandov. Česká Lípa od r. 2011 není členem. V r. 2015 přistoupila do Svazku obcí Peklo obec Jestřebí.
Sídlo svazku je v Zahrádkách. Svůj název převzal svazek obcí Peklo od názvu kaňonovitého údolí Robečského potoka.

Úřední deska

Pozvánka na jednání Svazku obcí Peklo